Vitorlás bérlés - Főmenü

Vitorlástúrák kapitánnyal

Vitorlás bérlés kapitánnyal

Egyárbocossal a Balaton körül! Minden Balaton-szerelmes álma a hajózás. De elfordulhat, hogy Önnek még éppen hogy csak van gyakorlata a hajóvezetésben. Az is lehet, hogy most tanulja a vitorlás irányítását. Sőt, előfordulhat, hogy nem is akar a kapitányi állásba állni, inkább csak élvezné a nyugalmat, a szél suhogását, a sirályok közeli röptét. A hajóbérlést kapitánnyal Önnek találták ki. Ha ezt választotta, nálunk megtalálta a megoldást. Adjuk a hajót, az Etap 22-est és adunk hozzá egy remek kapitányt is és önnek csak a kényelmet kell élveznie.

A balatoni hajóbérlés másik nagy előnye, hogy nincs gond egész évben a hajóra, nem kell a fagyok idején arról gondoskodni, hogy a vitorlás kikerüljön a sólyatérre, a tárolóba. A felszerelést is karban kell tartani. Kötelek, elhasználódott vitorla, lekopott festék. Ezeknek a pótlása is természetesen a bérbeadó feladata, mint ahogy a hajó műszaki állapotának az állandó ellenőrzése. Így aztán, ha valakinek sétahajózásra fáj a foga, a déli parton szeretne vitorlást bérelni, akkor Balatonszemesen egy olyan hajóra akad, amely biztonságos, kényelmes, megbízható és szemet gyönyörködtető.

A sétahajózás egy fontos kelléke a fényképezőgép. Nos, az ETAP 22-es egy olyan remek formájú hajó, amelyet sétahajózás előtt a kikötőben, vagy benn a nyílt vízen is érdemes lencsevégre kapni. Azért ehhez is bátorság kell, mert nem egy objektív, fotómasina került már örökre a hullámsírba, az utóbbi időben pedig a jobb, de nem vízhatlan okostelefonok látják a kárát, hogy néhány remekbe szabott képet próbálnak csinálni, a vízben úszkálva. Meg kell vallani igazán érdekes látvány a víz színéről lekapni a balatoni sétahajózásra elvitt kedvest, különösen, ha nem jön a hátunk mögött egy félméteres hullám, ami eláztatja, ami vízérzékeny.

Eddig még csak a déli parton jártunk, ami nem csoda, hiszen Balatonszemesen hajózhatunk be az egyárbocosba, de ha kedvünk és merszünk van innen akár Szigligetre, Badacsonyba, Révfülöpre tarthatunk. Kicsit közelebbi célpont Szemesről Tihany, de aki egyszer már elindult a bérelt vitorlás hajóval a Balatonon, az a Tihanyi félszigetet biztosan körbehajózza. Innen már csak rövid út, különösen jó szélben Balatonfüred, az északi part egyik legpatinásabb városa, ahová még a világ legjobb úszói is ellátogatnak majd. Vitorlásunk biztonságos, jó szélben, ügyesen kihasználja a fuvallat energiáját, a 140 centi magas kajüt kényelmes helyet biztosít az éjszakai pihenéshez, de például esős időben, egy nyári zápor idején, kártyázás közben érdemes egy jól lehűtött szemelt rizlinget megbontani, és esőben is jó kedvvel múlathatják az időt, a balatoni sétahajózás közben.