Vitorlás bérlés - Sétahajózás

Hajózzuk körbe a Balatont! A jókedvű felszólítást vagy inkább javaslatot végrehajtani mi sem egyszerűbb, ha az ember tudja, hogy ehhez a szó legnemesebb egyszerűségével csak bérelnie kell egy vitorlást a déli parton, Balatonszemesen. Ajánlhatjuk az ETAP 22-es hajót? Az ötszemélyes, kiválóan felszerelt Balaton-járót több napos túrázásra találták ki. A kajütben kényelmesen elfér egy család vagy egy kisebb baráti társaság, akár egy hetes Balatoni körutazásra is használhatják. A hajón úgy érezhetik magukat, mintha otthon lennének, azzal a különbséggel, hogy már indulhat is a Balatont kerülő túra. Kalandra fel! Mert körben a tó partján várja Önöket a Bahart megannyi kikötője. Fontos, hogy tudják: ha tőlünk, Balatonszemesen bérlik a hajót, akkor nyugodtak lehetnek, mert a balatoni vitorlásbérlés mellé adjuk a Bahart „kártyát”. Vagyis annak a lehetőségét is mellékeljük a csodásan ringó, máskor szélsebesen sikló vitorláshoz, hogy Önök ingyenesen kiköthessenek, felfrissülhessenek ezekben a kikötőkben. S akár arra is van lehetőség – a kikötőmesterrel egyeztetve, hogy egy-két éjszakát eltöltsenek a kikötőben, annak minden kényelmét kihasználva. Balatonfüred, Siófok, Balatonszemes, Balatonföldvár, Balatonlelle, Fonyód, Balatonboglár, Szigliget. Válogassanak kedvükre!

BŐVEBBEN

Csapatepites meret

Az összezártság összekovácsol. Csak egymásra számíthatsz, meg kell bízni a másikban, tudd, hogy kinek a szemében látod az igazat, kinek a tekintete hamiskás. A balatoni hajózás az egyik legjobb csapatépítő helyszín. Mindehhez egy ETAP 22-es egyárbocos vitorlást adunk, amelynek a kajütjében öten kényelmesen elférnek, vagyis akár napokat a hajón lehet tölteni. Ügyesen gazdálkodva még csak ki sem kell kötni, de azért a csapatépítés vitorlázással azt is megengedi, hogy egy-egy kikötőben a társaság jót vacsorázzon, egyet borozzon vagy csak egy szivart szívjanak el a parton. Utána ismét irány a fedélzet, ahol aztán megint mindenkire szükség van, amikor a vitorlás kisiklik a kikötőből, szélirányt keres és talál. Aztán szükség van az erős kezekre, amikor a hajó vitorlájába amúgy magyarosan belekap a szél, suhan, süvít.

Szó ami szó, a csapatépítés vitorlázással akkor telik igazán jól, ha nemcsak az egymáshoz szoktató beszédek alaposak, hanem a részvevők áldoznak a gasztronómia oltárán is. Nem is beszélve arról, hogy külön feladat lehet egy közösen rendelhető étel kiválasztása, a kompromisszum megtalálása és annak a gyakorlása, hogy mindehhez megfelelő beszédmódot, kommunikációs aktusokat rendeljenek a résztvevők. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy egy kiadós ebéd után szívesen térnek vissza a csapat tagjai az öbölben kellemesen ringó hajóra, akár egy bóbiskolásra vagy éppen egy lubickolásra, felfrissülésre. A balatoni vitorlázás minderre kiváló lehetőség, nem szabad kihagyni sem nyáron, sem tavasszal vagy éppen a lenyugvó napot bámulva ősszel.

 

Vitorlás bérlés kapitánnyal

Egyárbocossal a Balaton körül! Minden Balaton-szerelmes álma a hajózás. De elfordulhat, hogy Önnek még éppen hogy csak van gyakorlata a hajóvezetésben. Az is lehet, hogy most tanulja a vitorlás irányítását. Sőt, előfordulhat, hogy nem is akar a kapitányi állásba állni, inkább csak élvezné a nyugalmat, a szél suhogását, a sirályok közeli röptét. A hajóbérlést kapitánnyal Önnek találták ki. Ha ezt választotta, nálunk megtalálta a megoldást. Adjuk a hajót, az Etap 22-est és adunk hozzá egy remek kapitányt is és önnek csak a kényelmet kell élveznie.

A balatoni hajóbérlés másik nagy előnye, hogy nincs gond egész évben a hajóra, nem kell a fagyok idején arról gondoskodni, hogy a vitorlás kikerüljön a sólyatérre, a tárolóba. A felszerelést is karban kell tartani. Kötelek, elhasználódott vitorla, lekopott festék. Ezeknek a pótlása is természetesen a bérbeadó feladata, mint ahogy a hajó műszaki állapotának az állandó ellenőrzése. Így aztán, ha valakinek sétahajózásra fáj a foga, a déli parton szeretne vitorlást bérelni, akkor Balatonszemesen egy olyan hajóra akad, amely biztonságos, kényelmes, megbízható és szemet gyönyörködtető.

A sétahajózás egy fontos kelléke a fényképezőgép. Nos, az ETAP 22-es egy olyan remek formájú hajó, amelyet sétahajózás előtt a kikötőben, vagy benn a nyílt vízen is érdemes lencsevégre kapni. Azért ehhez is bátorság kell, mert nem egy objektív, fotómasina került már örökre a hullámsírba, az utóbbi időben pedig a jobb, de nem vízhatlan okostelefonok látják a kárát, hogy néhány remekbe szabott képet próbálnak csinálni, a vízben úszkálva. Meg kell vallani igazán érdekes látvány a víz színéről lekapni a balatoni sétahajózásra elvitt kedvest, különösen, ha nem jön a hátunk mögött egy félméteres hullám, ami eláztatja, ami vízérzékeny.

Eddig még csak a déli parton jártunk, ami nem csoda, hiszen Balatonszemesen hajózhatunk be az egyárbocosba, de ha kedvünk és merszünk van innen akár Szigligetre, Badacsonyba, Révfülöpre tarthatunk. Kicsit közelebbi célpont Szemesről Tihany, de aki egyszer már elindult a bérelt vitorlás hajóval a Balatonon, az a Tihanyi félszigetet biztosan körbehajózza. Innen már csak rövid út, különösen jó szélben Balatonfüred, az északi part egyik legpatinásabb városa, ahová még a világ legjobb úszói is ellátogatnak majd. Vitorlásunk biztonságos, jó szélben, ügyesen kihasználja a fuvallat energiáját, a 140 centi magas kajüt kényelmes helyet biztosít az éjszakai pihenéshez, de például esős időben, egy nyári zápor idején, kártyázás közben érdemes egy jól lehűtött szemelt rizlinget megbontani, és esőben is jó kedvvel múlathatják az időt, a balatoni sétahajózás közben.

Vitorlás piknik

A vitorláskikötők a nagy találkozások helyszínei. Még azok is szívesen veszik be magukat az idegenek közé, akik saját hajójukkal rendszeresen átlátogatnak másik vitorláskikötőbe. A balatoni vitorlásbérlés mindenkinek lehetőséget ad a nyitott, önfeledt beszélgetésekre. A vitorláskikötő biztonsága jó érzéssel tölti el a csapatot. A Bahart vitorláskikötői különösen alkalmasak a baráti találkozókra, vitorlás piknikekre. A hajósok feltölthetik kifogyóban lévő készleteiket, áramot, vizet kaphatnak. Természetesen a vitorláskikötőkben mosdót és zuhanyzót is találni. Tehát akik úgy döntenek, hogy egy, két éjszakát a kikötőben, a hajón töltenek, azok is szinte otthon érezhetik magukat. Legyen önnek is része a balatoni vitorlástúrázásból, próbálja ki a tó legszebb vitorláskikötőit, töltsön el néhány órát a tóparti települések egyikében, másikában, és ha megteszik egy hely, lett légyen az Bahart vitorláskikötő, akkor ne sajnálja rá az időt, maradjon ott egy igazi vitorláspiknikre. A balatoni vitorlásbérlés különlegességei közé tartozik a hajón alvás. Az ETAP 22-es ebből a szempontból is remek választás. A kajütben öt felnőtt számára van maradéktalan hely, de gyerekek többen is aludhatnak ott. Vagyis egy nagycsalád kényelmesen elfér, esetleg még a nagyfiúk barátot is hozhatnak magukkal ha a szülők bírják a ficánkolást és a fedélzeten is megfelelő rendet és fegyelmet tudnak tartani. A balatoni vitorlástúra során azért is jó időnként felkeresni a kikötőket, mart a gyerekek számára mégiscsak ott találni a legmegfelelőbb strandokat. Minden vitorláskikötő mellett van lehetőség a balatoni fürdésre is. Ha balatoni vitorlásbérlés, akkor mindenképpen jusson eszükbe Balatonszemes. Foglalják le néhány napra vagy akár egy hétre az ETAP 22-t, hogy aztán részt tudjanak venni egy feledhetetlen vitorlástúrán, vitorlás pikniken Szigligetre, Badacsonyba vagy éppen Tihanyba.

 

 Hívjon most!  +36 20 3 555-505 

vitorlss arak

Nyugalom, kikapcsolódás, vagy ha kell egy kis adrenalin-bomba, mindez együtt a Balatonon: vitorlás bérlés az egyik legizgalmasabb és a legjobb időtöltés. Leginkább azoknak érdemes figyelni, akik a déli part közelében szeretnének vitorlázni, itt akarnak vízre szállni nyáron, tavasszal vagy ősszel. Bármelyik évszakot is választják felejthetetlen élményekre számíthatnak.

Ha Balaton, akkor hajóbérlés. A vitorlás, amit figyelmébe ajánlunk egy ETAP 22-es, ötszemélyes, kajütös vitorlás hajó, ami akár több napos túrázás során is használható, kényelmesen elférnek benne, lakható, a legtöbb kényelmet és biztonságot jelentő eszközzel föl van szerelve. Remek kialakítású balatoni vitorlás, gyakorlatilag elsüllyeszthetetlen és így igen jó hőszigeteléssel is rendelkezik.

Vitorlásbérlés tehát Balatonszemesen, a Bahart kikötőben. Minden további részletért kalandozzon körbe a honlapunkon vagy keressen bennünket! További részletek a Csapatépítés, Sétahajózás és a Vitorlás piknik menüpont alatt.

Alkategóriák